סייבר והגנת המידע: בטח הייתה טעות, אם השארת את זה מאחור

ניהול משאבי הארגון

השימוש בכל מידע דיגיטלי כרוך בסיכונים, חשוב להבין מה יכול לקרות לנתונים אלה אם אינך מגן עליהם מפני מתקפות סייבר.

בעידן בו המידע הוא המלך, קיימים סיכונים רבים במרחבי הרשת , נושא זה מלווה אותנו בכל פעילות אשר אנו מבצעים ברשת. בשנים האחרונות עלו באופן משמעותי איומי סייבר ופריצות למאגרי מידע רגישים, בעולם ובישראל בפרט שכן אנחנו מדינה "על הכוונת". מרחב הסייבר מאפשר לתוקפים להעצים את אפקט הפגיעה בסביבה העסקית ואף בסביבה הפרטית. בעקבות כך אבטחת מידע בארגונים בכלל ובפרט בארגונים העוסקים ברפואה, הופכת להיות לקריטית מתמיד.

כיום חוסר מודעות של העובדים והמנהלים בארגונים רבים מגבירה את סיכוני הסייבר ומשמעותם, בכך שמידע רפואי יכול להימצא במגוון סכנות כגון: שיבוש וגניבת מידע מרשומות רפואיות, שינוי מינון של תרופות למטופלים, תקיפת מכשור רפואי והחשש הגדול ביותר מחיקת מידע רפואי אישי של מטופלים. אבטחת מידע בעולם הרפואה היא נושא רגיש ומורכב, שיש לטפל בו מן השורש.

נקודות התרופה העיקריות בתחום אבטחת המידע הם:

1. רשלנות (טעויות אנוש)

2. התקפות ברשת

3. תקלות מערכת

אז כיצד תוכלו להגן על המידע שלכם?

• שימוש במערכות ניהול מאובטחות העומדות בתווי תקן ישראליים ובינלאומיים בתחום אבטחת מידע רפואי בפרט כגון : ISO27799 ISO27001, HIPPA, ISO-27790.

• יש להימנע מפתיחת דואר אלקטרוני שהגיע ממקור לא מזוהה ובפרט להימנע מפתיחת קבצים מצורפים ו/או לחיצה על לינקים למיניהם, פתיחת הודעות משונות ברשתות החברתיות.

• בניית מערך הסברה והדרכה לכלל העובדים בנושא אבטחת מידע, סכנות ברשת וסייבר. יש לזכור כי העובד הוא קו ההגנה הראשון במתקפות סייבר. יש להסביר את כובד במשקל בנושא זה בכדי למנוע סכנות עתידיות.

• אם המידע נשמר באופן מקומי ברשת יש לבצע גיבוי נתונים באופן יומיומי . עדיף בשני עותקים כאשר עותק אחד שמור מחוץ לרשת המקומית שעשויה להיפגע.

 שימושבמערכת ניהול קליניקה בענןשמבצעת גיבויים בהתאם לתקנים גם מחוץ לגבולות ישראל שכאמור היא יעד למתקפות סייבר.

המודעות לחשיבות אבטחת מידע לעסקים והפנמת הסיכונים שהארגון חשוף אליהם, חיונית לכל גודל חברה מהקטן לגדול. פתרונות אבטחת מידע מאפשרים הגנה על נתוני החברה באמצעות מניעת איומים ונקודות תורפה, כי העתיד הוא עכשיו, אבל זהו עתיד שלכל אחד יש בו אחריות.

התובנה הפשוטה אבל הקריטית שמאמר זה מציב עליה את הדגש היא שככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך מתקדמים גם הכלים שעומדים לרשות האקרים לפרוץ למערכות ממוחשבות ולגנוב מידע רפואי. לכן, כשאתם מכירים בחשיבות הבטיחות העסקית שלכם, אתם מכירים בצורך ליצור עתיד בטוח יותר לארגון שלכם.

למידע נוסף,

צרו קשר עם DOCTOR Clinix בטלפון 073-222-9000 כדי לדבר עם איש מקצוע בתחום הגנת המידע הדיגיטלי.